Item Type |
Article |
ID |
|
Preview |
Image |
|
Caption |
|
|
Full text |
KO92001006-00000021-0083.pdf
Type |
:application/pdf |
Download
|
Size |
:1.2 MB
|
Last updated |
:Jan 14, 2016 |
Downloads |
: 687 |
Total downloads since Jan 14, 2016 : 687
|
|
Release Date |
|
Title |
Title |
色彩分析による料理画像検索•知識獲得システム
|
Kana |
シキサイ ブンセキ ニ ヨル リョウリ ガゾウ ケンサク•チシキ カクトク システム
|
Romanization |
Shikisai bunseki ni yoru ryori gazo kensaku chishiki kakutoku shisutemu
|
|
Other Title |
Title |
A Knowledge Acquisition System for Recognition and Searching Food-Image with Color Analysis
|
Kana |
|
Romanization |
|
|
Creator |
Name |
小松, 万里子
|
Kana |
コマツ, マリコ
|
Romanization |
Komatsu, Mariko
|
Affiliation |
慶應義塾大学環境情報学部
|
Affiliation (Translated) |
Faculty of Environment and Information Studies, Keio University
|
Role |
|
Link |
|
Name |
清木, 康
|
Kana |
キヨキ, ヤスシ
|
Romanization |
Kiyoki, Yasushi
|
Affiliation |
慶應義塾大学環境情報学部
|
Affiliation (Translated) |
Faculty of Environment and Information Studies, Keio University
|
Role |
|
Link |
|
Name |
倉林, 修ー
|
Kana |
クラバヤシ, シュウイチ
|
Romanization |
Kurabayashi, Shuichi
|
Affiliation |
慶應義塾大学環境情報学部
|
Affiliation (Translated) |
Faculty of Environment and Information Studies, Keio University
|
Role |
|
Link |
|
|
Edition |
|
Place |
|
Publisher |
Name |
慶應義塾大学湘南藤沢学会
|
Kana |
ケイオウ ギジュク ダイガク ショウナン フジサワ ガッカイ
|
Romanization |
Keio gijuku daigaku shonan fujisawa gakkai
|
|
Date |
Issued (from:yyyy) |
2012
|
Issued (to:yyyy) |
|
Created (yyyy-mm-dd) |
|
Updated (yyyy-mm-dd) |
|
Captured (yyyy-mm-dd) |
|
|
Physical description |
|
Source Title |
Name |
交通運輸情報プロジェクトレビュー
|
Name (Translated) |
|
Volume |
|
Issue |
21
|
Year |
2012
|
Month |
|
Start page |
83
|
End page |
88
|
|
ISSN |
|
ISBN |
|
DOI |
|
URI |
|
JaLCDOI |
|
NII Article ID |
|
Ichushi ID |
|
Other ID |
|
Doctoral dissertation |
Dissertation Number |
|
Date of granted |
|
Degree name |
|
Degree grantor |
|
|
Abstract |
本稿では, 携帯電話やカメラを用いて撮影した画像を対象として, 画像の色彩分析により既存のデータベースから記憶を想起し画像に対応する情報を検索するシステムを提案する。本研究においては画像の一例として特有の色彩を有する料理写真を用い, 料理に特有の色彩を対象とする相関量計量により判定する。本システムの特徴は, 料理画像に特化した"色彩分析フィルタ"により, 利用者が撮影する画像を対象として, 料理の識別に有効な色彩特徴量を抽出する点である。
|
|
Table of contents |
|
Keyword |
|
NDC |
|
Note |
2012年度慶應義塾大学JR東日本寄附講座報告書
慶應義塾大学交通運輸情報プロジェクト
その3 : 慶應SFC研究員•院生•学部生の研究
|
|
Language |
|
Type of resource |
|
Genre |
|
Text version |
|
Related DOI |
|
Access conditions |
|
Last modified date |
|
Creation date |
|
Registerd by |
|
History |
May 17, 2016 | | 概要, フリーキーワード, 著者 を変更 |
|
|
Index |
|
Related to |
|