慶應義塾大学学術情報リポジトリ(KOARA)KeiO Associated Repository of Academic resources

慶應義塾大学学術情報リポジトリ(KOARA)

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0402-0701-0800  
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Release Date
 
Title
Title 消費者への情報開示と企業間関係の変化 : 加工食品メーカーにおける情報開示の実態と評価を中心に  
Kana ショウヒシャ エノ ジョウホウ カイジ ト キギョウカン カンケイ ノ ヘンカ : カコウ ショクヒン メーカー ニ オケル ジョウホウ カイジ ノ ジッタイ ト ヒョウカ オ チュウシン ニ  
Romanization Shohisha eno joho kaiji to kigyokan kankei no henka : kako shokuhin meka ni okeru joho kaiji no jittai to hyoka o chushin ni  
Other Title
Title The disclosure of information and its effects on organizational relationships : a focus on practices and evaluations in food processing companies  
Kana  
Romanization  
Creator
Name 小川, 美香子  
Kana オガワ, ミカコ  
Romanization Ogawa, Mikako  
Affiliation 東京海洋大学大学院海洋科学技術研究科助教  
Affiliation (Translated) Assistant Professor, Graduate School of Marine Science and Technology, Tokyo University of Marine Science and Technology  
Role  
Link  

Name 梅嶋, 真樹  
Kana ウメジマ, マサキ  
Romanization Umejima, Masaki  
Affiliation 慶應義塾大学大学院政策・メディア研究科特別研究講師  
Affiliation (Translated) Assistant Professor, Graduate School of Media and Governance, Keio University  
Role  
Link  

Name 國領, 二郎  
Kana コクリョウ, ジロウ  
Romanization Kokuryo, Jiro  
Affiliation 慶應義塾大学総合政策学部教授  
Affiliation (Translated) Professor, Faculty of Policy Management, Keio University  
Role  
Link  
Edition
 
Place
藤沢  
Publisher
Name 慶應義塾大学湘南藤沢学会  
Kana ケイオウ ギジュク ダイガク ショウナン フジサワ ガッカイ  
Romanization Keio gijuku daigaku shonan fujisawa gakkai  
Date
Issued (from:yyyy) 2007  
Issued (to:yyyy)  
Created (yyyy-mm-dd)  
Updated (yyyy-mm-dd)  
Captured (yyyy-mm-dd)  
Physical description
 
Source Title
Name Keio SFC journal  
Name (Translated)  
Volume 7  
Issue 1  
Year 2007  
Month  
Start page 124  
End page 136  
ISSN
13472828  
ISBN
9784877383251  
DOI
URI
JaLCDOI
10.14991/003.00070001-0124
NII Article ID
 
Ichushi ID
 
Other ID
 
Doctoral dissertation
Dissertation Number  
Date of granted  
Degree name  
Degree grantor  
Abstract
筆者らの「食品トレーサビリティに関する調査」によると、多くの組織は消費者への情報開示の効果に懐疑的だった。一方、情報開示に積極的で、原材料供給業者と生産ノウハウの共有を始めたメーカーがあった。本稿では、調査結果を報告し、消費者への情報開示が企業間の情報開示を促すことで新たな企業間関係を導くという概念モデルを提示する。
  Our research on food traceability systems indicates that many organizations are skeptical about the positive effects of disclosing information. However for manufacturers that readily disclose information, this disclosure was conducive to the exchange of production know-how with raw material suppliers. Disclosure may also promote the flow of information between suppliers and manufacturers. As a result of our research, we are able to devise a conceptual model which encourages this disclosure of information between manufacturers and suppliers.
 
Table of contents

 
Keyword
総合政策学  

情報開示  

食品トレーサビリティ  

消費者  

企業間関係  
NDC
 
Note
総合政策学特別号
研究論文
 
Language
日本語  
Type of resource
text  
Genre
Journal Article  
Text version
publisher  
Related DOI
Access conditions

 
Last modified date
Feb 27, 2024 10:30:06  
Creation date
Jul 15, 2008 09:00:00  
Registerd by
mediacenter
 
History
Feb 27, 2024    JaLCDOI,Abstract 内容,Note 注記 を変更
 
Index
/ Public / Shonan Fujisawa / Keio SFC journal / 7(1) 2007
 
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